Home » Voor bedrijven » Re-integratietraject

Jouw medewerker weer met plezier aan het werk via een re-intergratietraject.

Na langdurig ziekte volgt er een cruciale periode van herstel. Mocht er behoefte zijn aan extra begeleiding (naast het trajact van de bedrijfsarts) om dit herstel te bevorderen, bied ik een re-integratie coaching traject aan. Dit is opgezet om de overgang zo soepel en effectief mogelijk te maken, met zorg en toewijding aan het individu en de organisatie. Het doel hiervan is om de werknemer weer zo snel mogelijk energiek terug op de werkvloer te krijgen.

"

Wat is re-integreren?

Bij re-integratie wordt er alles aan gedaan om zo goed en snel mogelijk een uitgevallen werknemer weer aan het werk te krijgen.

Terugkeer naar werk kan op twee manieren plaatsvinden:

Re-integratie eerste spoor

De werknemer gaat weer werken bij zijn huidige werkgever. Eventueel in een nieuwe of aangepaste functie.

Re-integratie tweede spoor

De werknemer kan niet meer terecht bij zijn huidige werkgever en krijgt ‘passend werk’ bij een andere werkgever.

Wat kan ik hierin betekenen?

Ik bied een coaching traject aan waarbij we kunnen werken aan onderliggende thema’s wat bijvoorbeeld uitval door een burn-out mede heeft veroorzaakt. We gaan niet alleen aan slag met mentale gezondheid, maar optioneel ook fysiek. Ik bied de mogelijkheid tot 1 op 1 trainingen of in een klein groep. Zo werken we naast persoonlijke ontwikkeling ook aan lichamelijke gezondheid en het bevorderen van het algemeen energielevel van de werknemer.

Voor wie?

Werkgevers zijn verplicht een verzuimbeleid te volgen en advies te winnen van een bedrijfsarts. Echter kan er behoefte zijn aan extra ondersteuning tijdens of na deze periode. Wanneer de re-integratie volledig voltooid is, valt de rol van de bedrijfsarts weg, maar kan er nog wel een (korte) periode volgen waarin de werknemer extra ondersteuning nodig heeft voor duurzaam herstel. Dan kan de werknemer aangemeld worden voor een traject bij Gryphon.

Hi, ik ben Sabrina 

De Missie van Gryphon Coaching.

Ik wil anderen laten ontdekken waar ze fysiek en mentaal toe in staat zijn. Ik help de professional met (preventie van) burn-outklachten, re-integreren na ziekte of een algemene behoefte aan verbetering in mentale en fysieke gezondheid.

Reboost-Your-Energy™ Traject

Er is zelden maar 1 oorzaak, daarom combineer ik vaak meerdere disciplines om aan zowel de mentale als de fysieke gezondheid te werken. Dit noem ik het ‘Reboost Your Energy traject’. Zo heb je één allesomvattend traject bij één coach op één locatie.

Coaching

Met coaching help ik je met het beantwoorden van ‘jouw coachvraag’. Door het stellen van vragen en het inzetten van tools, creëer ik bewustzijn en begeleid ik je bij het ontdekken en realiseren van jouw potentieel. Ik bied persoonlijke begeleiding om obstakels te overwinnen, doelen te stellen en persoonlijke groei te bevorderen.

Personal Training

Beweging is essentieel voor zowel onze fysieke als onze mentale gezondheid. Het kan werken als uitlaatklep en het zorgt voor een betere conditie en weerstand. Of het nu gaat om opbouwen van kracht, het verbeteren van uithoudingsvermogen of de zoektocht naar meer energie, ik sta voor je klaar. Ook geef ik 1 op 1 bokstraining om je fysiek en mentaal sterker en weerbaarder te voelen.

Lifestyle

Een gezonde levensstijl is de kern van welzijn. ‘Reboost yourself’ omvat niet alleen coaching en personal training, maar ook deskundig leefstijladvies. Ik help bij het integreren van gezonde gewoontes in je dagelijks leven, waardoor je niet alleen fysiek, maar ook mentaal en emotioneel in balans blijft.

Mijn werkwijze

 Uiteraard is ieder persoon en elk traject uniek in zijn planning en uitvoering. Maar in de basis kun je uitgaan van onderstaande werkwijze.

Vrijblijvend intakegesprek

In deze fase van jouw traject doen we een nulmeting.

We maken een plan van aanpak

Deze stellen we samen op en hieruit ontvang je een offerte op maat.

Starten met Coachsessies

Het aantal (verwachte) sessies spreken we van tevoren door.

Start re-integratietraject

Samen zorgen we ervoor dat jij de balans weer vindt.

Weer topfit aan het werk

Het uiteindelijke doel is om jezelf weer de beste versie van jezelf te laten zijn.

Natraject (optioneel)

In sommige gevallen kan een natraject van toegevoegde waarde zijn.