Home » Voor bedrijven » Burn-out Preventie

Meer gelukkige en volledig inzetbare medewerkers door Burn-out preventie.

In de huidige maatschappij en binnen elk bedrijf is het helaas een bekend begrip: burn-out. Om bedrijven en medewerkers meer rust en stabiliteit te geven, bied ik een speciaal ‘Burn-out preventie traject’ aan. Speciaal ontworpen om ziekteverzuim te verlagen, re-integratie te bevorderen en bovenal meer gelukkige en volledig inzetbare medewerkers op de vloer.

"

Wat is een burn-out?

Een burn-out is een ernstige vorm van werk gerelateerde stress, gekenmerkt door extreme vermoeidheid en verminderde prestaties. Het ontstaat vaak door langdurige blootstelling aan hoge werkdruk, gebrek aan autonomie en controle over het werk, gebrek aan sociale steun, slechte werk-privébalans en/of een gebrek aan erkenning en waardering op het werk. Het is belangrijk om een burn-out te herkennen en te voorkomen door het creëren van een gezonde werkomgeving, het aanbieden van programma’s en trainingen om werknemers te helpen omgaan met stress, en door individuen aan te moedigen om goed voor zichzelf te zorgen en hun veerkracht te vergroten.

Wat zijn de signalen van een burn-out?

Een burn-out is een ernstige vorm van stress die wordt veroorzaakt door langdurige overbelasting. Het kan zich manifesteren in verschillende fysieke, emotionele en gedragsmatige signalen. Hier zijn enkele veelvoorkomende symptomen:

Fysieke uitputting

Je voelt je voortdurend moe, zelfs na een goede nachtrust. Je kunt ook last hebben van hoofdpijn, spierpijn, maagpijn of andere lichamelijke klachten.

Emotionele uitputting

Je voelt je leeg, uitgeput en emotioneel gevoelloos. Je kunt ook prikkelbaar, neerslachtig of angstig zijn.

Verminderde prestaties

Je hebt moeite om je te concentreren, je geheugen is slechter en je bent minder productief.

Verminderd zelfvertrouwen

Je hebt het gevoel dat je niet goed genoeg bent, je twijfelt aan jezelf en je hebt weinig vertrouwen in je eigen kunnen.

Verminderde interesse

Je hebt geen plezier meer in de dingen die je vroeger leuk vond en je hebt weinig interesse in sociale activiteiten.

Verminderde empathie

Je hebt moeite om je in te leven in anderen en je hebt weinig begrip voor hun gevoelens.

Verminderde veerkracht

Je kunt niet goed omgaan met stressvolle situaties en je hebt moeite om je aan te passen aan veranderingen.

Verminderde zelfzorg

Je verwaarloost jezelf, bijvoorbeeld door slecht te eten, weinig te bewegen of onvoldoende te rusten.

Verminderde betrokkenheid

Je voelt je afstandelijk en geïsoleerd van anderen, zowel op het werk als in je persoonlijke leven.

Verminderde tevredenheid

Je bent niet tevreden met je werk, je relatie of je leven in het algemeen.

Hi, ik ben Sabrina 

De Missie van Gryphon Coaching.

Ik wil anderen laten ontdekken waar ze fysiek en mentaal toe in staat zijn. Ik help de professional met (preventie van) burn-outklachten, re-integreren na ziekte of een algemene behoefte aan verbetering in mentale en fysieke gezondheid.

Reboost-Your-Energy™ Traject

Er is zelden maar 1 oorzaak, daarom combineer ik vaak meerdere disciplines om aan zowel de mentale als de fysieke gezondheid te werken. Dit noem ik het ‘Reboost Your Energy traject’. Zo heb je één allesomvattend traject bij één coach op één locatie.

Coaching

Met coaching help ik je met het beantwoorden van ‘jouw coachvraag’. Door het stellen van vragen en het inzetten van tools, creëer ik bewustzijn en begeleid ik je bij het ontdekken en realiseren van jouw potentieel. Ik bied persoonlijke begeleiding om obstakels te overwinnen, doelen te stellen en persoonlijke groei te bevorderen.

Personal Training

Beweging is essentieel voor zowel onze fysieke als onze mentale gezondheid. Het kan werken als uitlaatklep en het zorgt voor een betere conditie en weerstand. Of het nu gaat om opbouwen van kracht, het verbeteren van uithoudingsvermogen of de zoektocht naar meer energie, ik sta voor je klaar. Ook geef ik 1 op 1 bokstraining om je fysiek en mentaal sterker en weerbaarder te voelen.

Lifestyle

Een gezonde levensstijl is de kern van welzijn. ‘Reboost yourself’ omvat niet alleen coaching en personal training, maar ook deskundig leefstijladvies. Ik help bij het integreren van gezonde gewoontes in je dagelijks leven, waardoor je niet alleen fysiek, maar ook mentaal en emotioneel in balans blijft.

Mijn werkwijze

 Uiteraard is ieder persoon en elk traject uniek in zijn planning en uitvoering. Maar in de basis kun je uitgaan van onderstaande werkwijze.

Vrijblijvend intakegesprek

In deze fase van jouw traject doen we een nulmeting.

We maken een plan van aanpak

Deze stellen we samen op en hieruit ontvang je een offerte op maat.

Starten met Coachsessies

Het aantal (verwachte) sessies spreken we van tevoren door.

Start re-integratietraject

Samen zorgen we ervoor dat jij de balans weer vindt.

Weer topfit aan het werk

Het uiteindelijke doel is om jezelf weer de beste versie van jezelf te laten zijn.

Natraject (optioneel)

In sommige gevallen kan een natraject van toegevoegde waarde zijn.